خدمات حقوقی اینترنتی مشکلی است که صاحبان کسب و کار با آن سر و کله می زنند. از زمانی که کسب و کار جنبه حقوقی پیدا کرد، و برای اینکه یک کارمند یا کارگر را استخدام کنند نیاز به قراردادهای حقوقی بود این نیاز احساس شد که باید همه کسب و کارها بر طبق یک سری اصول های کارهای روند خود را پیش ببرند، آیا برای شرکت ها حتما باید یک وکیل داشت؟ اگر بخواهیم شرکت حقوقی داشته باشیم و در حوزه ارائه خدمات حقوقی اینترنتی باشد باید چه کارهایی را انجام دهیم؟
در ادامه مقاله خدمات حقوقی اینترنتی با مسائل ذیل روبرو میشویم و به آنها پاسخ میدهیم، همچنین می توانید با کلیک بر روی تیترهای ذیل سریع تر به بخش مورد نظر خود برسید.
- چرا باید یک کسب و کار اینترنتی داشته باشیم؟
- مزایای کسب و کار در بستر اینترنت
- آشنایی با شرایط کسب و کارهای اینترنتی
- شرایط صدور پرونده برای کسب و کارهای مجازی
- خدمات حقوقی اینترنتی کسب و کارها
- انواع قوانین مربوط به کسب و کارهای اینترنتی

چرا باید یک کسب و کار اینترنتی داشته باشیم؟
برای اینکه یک کسب و کار فیزیکی و سنتی داشته باشید نیاز به هزینه های بیشتری دارید، این هزینه ها صرف اموری همچون پول پیش مغازه برای انبار کردن اجناس و فروش آنها، هزینه استخدام نیروهای انسانی متناسب با شرایط کاری و حوزه اشتغال شما، هزینه آب و برق و گاز، و کنار گذاشتن مقداری پول برای اجاره مغازه؛ همه این دلایل باعث شده فروشندگان و کسانی که میخواهند خدمات خود را به نوعی به مردم ارائه دهند به فکر کسب و کارهای اینترنتی افتاده اند.
مزایای کسب و کار در بستر اینترنت
وجود یک کسب و کار در بستر اینترنت می تواند از نظر اقتصادی خیلی به نفع شما باشد، چرا که شما با داشتن یک بیزینس حرفه ای در بستر اینترنت دیگر مشکلات هزینه های یک شغل سنتی را نخواهید داشت؛ همین طور میتوانید از طریق اینترنت با مخاطبان خود ارتباط کم هزینه یا حتی بی هزینه برقرار کنید، فعالیت در فضای آنلاین به شما مشتری های بیشتری میدهد، شما حتی می توانید با استفاده از این شراط مشتری های بین المللی داشته باشید.
مدیریت زمان با کسب و کار اینترنتی
به طور معمول اگر زمانی که در شغل سنتی مشغول به فعالیت هستید را روی کسب و کار خود در فضای اینترنت بگذارید، به نوعی در زمان خود صرفه جویی کرده اید، چرا که 8 ساعت زمان گذاشتنء بهینه و دقیق بر روی بیزینس خود بازدهی خیلی بالاتری را نسبت به شغل سنتی دارد؛ همین امورات باعث میشود هر کسی به فکر راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی باشد، ابتدا برای شروع یک بیزینس بر روی اینترنت باید استارتاپ تشکیل دهید.
آشنایی با شرایط کسب و کارهای اینترنتی
ابتدایی و اساسی ترین شرط لازم برای ورود به بیزینس های نوپا و کسب و کارهایی که در فضای آنلاین فعالیت میکنند، آشنایی از لحاظ فنی و حقوقی است. ورود به حوزه های آنلاین از دو طریق امکان پذیر است:
- بررسی و شناسایی ایده همراه با خلاقیت و سرمایه گذاری روی آن برای تجاری سازی این ایده:
هم اکنون در کشور جمهوری اسلامی ایران انجمن های مختلفی در جهت شناسایی ایده و خلاقیت تلاش میکنند، این نوع انجمن ها با بررسی دقیق و برنامه ریزی اصولی و در اختیار قرار دادن امکانات فنی و مالی به صاحبین ایده کمک می کنند.
- توسعه کسب و کار حقیقی به مجازی و استفاده از مزایای آن برای بیزینس ها در بستر آنلاین:
یکی از قابل اعتماد ترین روش ها برای ورود کسب و کار ها در بستر اینترنت، توسعه مشاغل حقیقی به مجازی در بستر اینترنت با استفاده از راه کارهای حقوقی می باشد، در این روش صاحبان مشاغل حقیقی با دریافت پرونده می توانند به صورت قانونی خدمات خود را در فضای آنلاین ارائه دهند.

شرایط صدور پرونده برای کسب و کارهای مجازی
مهمترین قانونی که حاکم بر کسب و کارها در کشور جمهوری اسلامی ایران است، این قانون هم مربوط به شیوه کسب و کارهای مجازی و هم شیوه کسب و کارهای نوین اینترنتی می باشد، قانون نظام صنفی در سال 1350 تصویب شد، و در 3 مرحله این قانون اصلاح گردیده که زمان اصلاح این تاریخ ها در سال های 1359 و 1382 و در نهایت در سال 1392 پایان اصلاح قانون نظام صنفی در کشور جمهوری اسلامی ایران بود.
برای اینکه بتوانید فعالیتی در واحدهای صنفی یا اشتغال به کسب و کار حرفه ای داشته باشید، نیاز است مطابق با ماده 12 قانون نظام صنفی، پروانه کسب را دریافت نمایید، کسب و کارهای اینترنتی نیز از این قضیه مستثنی نیستند.
خدمات حقوقی اینترنتی کسب و کارها
خدمات حقوقی اینترنتی برای تمامی کسب و کارها از تنطیم قراردادها و مشاوره را شامل میشود که سریعترین و به صرفه ترین راه برای به دست آوردن اطلاعات حقوقی مشاغل محسوب میشود. یکی از مهمترین مسائلی است که صاحبان کسب و کار برای راهاندازی بیزینس خود باید به آن توجه کنند و اطلاعات کافی از مزایا و معایب این خدمات می باشد.
مشاوره حقوقی اینترنتی
همه ما در بسیاری از مشکلات زندگی نیاز به مشاوره در امور مختلف داریم که برای جلوگیری و حل مشکلات خود باید به مشاوره مراجعه کنیم. فارغ التحصیلان رشته حقوق علاوه بر مشاغلی مثل سردفتری، وکیل و قضاوت میتوانند در شرکتها، ارگانهای دولتی و خصوصی برای مشاوره حقوقی و حقیقی به صاحبان کسب و کار کمک بسیار زیادی کنند. در ادامه به جزئیات این وظایف میپردازیم.
وظایف مشاوران حقوقی
- تهیه و تنظیم متن در امور قراردادهای شرکت ها و نظارت بر آنها
- امور مربوط به دعاوی و مسائل کیفری
- اطلاعات لازم در امور مناقصه و مزائدهها
- مشاوره حقوقی به مدیران و کارمندان
- داشتن اطلاعات کافی برای دفاع از شرکت یا سازمانها در موارد قضایی
در ادامه به مهمترین موارد این وظایف که امور قراردادها و امور دعوای از سوی مشاوران حقوقی میباشد بیشتر آشنا میشویم و به صورت کاملتر توضیح میدهیم.
امور قراردادها
مشاور حقوقی در امور قراردادها باید قراردادها را تنظیم کند و تمام موارد مربوط به ضرر و زیان و بندهای قانونی دو طرف قرارداد را مدیریت و طرفین قرارداد را از خسارتهای ممکن آگاه کند. در بعضی موارد قراردادها با تائید و امضا مشاور حقوقی به توافق نهایی میرسد.
از جمله قراردادهایی مانند خرید و فروش و رهن مسکن، همچنین مسائل مربوط به خانواده مثل طلاق، نفقه، مهریه و حضانت را مشاور حقوقی میتواند برای افراد تنظیم کند.
امور دعاوی:
تمامی شرکتها سازمانهای دولتی و خصوصی ممکن است در مدت زمان فعالیت خود با مشکلاتی رو به رو شوند که به شکایت منجر شود که در این شکایتها شرکت ممکن است نقش خواهان(کسی که شکایت میکند) یا خوانده(کسی که ازش شکایت شده) را داشته باشد. مشاور میتواند در امور قتل، اختلاس، کلاهبرداری، چک، کیفری، ثبتی و دیگر موارد به افراد کمک کند.
در امور دعاوی شرکت ها برای حل آن به یک وکیل پایه یک دادگستری نیاز دارند که هزینه بسیار بالایی دارد، در این صورت برای کاهش این هزینه مشاور حقوقی بهترین گزینه برای حل امور دعاوی است که بدون داشتن پروانه کسب فقط با ارائه معرفی نامه شرکت یا سازمان، و تنظیم و ارائه لایحههای مورد نیاز به طور کامل میتواند به عنوان وکیل به امور رسیدگی کند.

انواع قوانین مربوط به کسب و کارهای اینترنتی
همیشه خواسته های انسان به یکدیگر بسیار نزدیک و مشابه است، انسان از ابتدای خلقت خود دانست که همه امور با خشونت و نزاع پیش نمیرود، بنابراین به ناچار مجبور به وضع قوانینی برای رسیدگی به اختلافات و موضوعاتی که پیش می آمد شد؛ قوانین برای خدمات رسانی و مشکل گشایی برای کسب و کارهای اینترنتی قرار گرفت.
خدمات حقوقی اینترنتی- قانون تجارت الکترونیک
در سال 1382 قانون تجارت الکترونیک به تصویب رسید، این قانون به منظور سهولت در جهت مجموعه اصول و قوعدی است که مبادله را در عین اینکه آسان میکند از امنیت خوبی نیز برخوردار است.
خدمات حقوقی اینترنتی- قانون جرائم رایانه ای
در سال 1388 قانون جرائم رایانه ای به منظور تعیین مصادیق استفاده مجرمانه از سامانه های رایانه ای و مخابراطی و برای ایمنی بیشتر کسب و کارهای اینترنتی به تصویب رسید.
آئین نامه اجرای برای خدمات حقوقی اینترنتی
در قوانین جمهوری اسلامی ایران قوانینی وضع شده است که به حکم صریح یا ضمنی قانونگذار برای تکمیل قانون وضع شده کمک می کند، به علت اینکه آیین نامه اجرایی استقلال ذاتی ندارد به آیین نامه غیر مستقل نیز معروف اند.
آئین نامه مستقل برای خدمات حقوقی اینترنتی
به موجب اصل 138، مقامات اجرایی در حدود اختیارات اجرایی خود اقدام به وضع آئین نامه کردند، لازم به ذکر است که این آئین نامه ها مستقل از قانون برای انتظام روابط افراد به کار می روند، و این آئین نامه ها بسیار متنوع اند به مانند: آئین نامه های شهرداری و انتخاباتی و امور مالی و…
لب کلام مقاله خدمات حقوقی اینترنتی
دوست عزیز آپلا! کسب و کارهای قدیمی دیگه برای این زمان از زندیگی خیلی قدیمی شده، الان همه به فکر این هستن که از توی خونشون بتونن سفارش ثبت کنن! پس تو باید کسب و کارتو وارد فضای اینترنت بکنی! وقتی که وارد این حوزه شدی میتونی از خدمات حقوقی برای کسب و کارت استفاده کنی، آپلا دوست توست پس از دوستت کمک بخواه.
سوالات متداول
اگر میخواهید کسب و کارهایتان که در فضای اینترنت فعالیت میکنند به مشکلات حقوقی نخورند باید برای این خدمات هزینه پرداخت کنیم.
پاسخ به این سوال بستگی به کسب و کار شما دارد، اگر کسب و کار شما از حالت استارتاپ خارج شده و به یک شرکت بزرگ تبدیل شده این میزان از بودجه طبیعتا افرایش می یابد.
کسب و کار شما دیگر سنتی نیست، هزینه ای که برای اجاره یک دفتر یا مغازه و پول آب، برق، گاز و… را صرفه جویی کرده اید، اما باید برای مباحث حقوقی بیزینس خود خرج کنید، همه کارها رایگان و بدون هزینه جلو نمی رود.